website

Ayatul Kursi: Het grootste vers in de koran

Ayatul Kursi: Het grootste vers in de koran

Het grootste wat is geopenbaard aan de profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem)

Er werd verteld dat Abu Dharr (moge Allah tevreden met hem zijn) zei: 'Ik kwam naar de profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) terwijl hij in de moskee was en ging zitten. Hij zei: "O Abu Dharr, heb je gebeden?" Ik zei: "Nee." Hij zei: "Sta op en bid." Dus ik stond op en bad, toen kwam ik zitten. Hij zei: 'O Abu Dharr, zoek zijn toevlucht bij Allah van de Duivels van Mannen en Jinn.' Ik zei: 'O Boodschapper van Allah, zijn er duivels onder mannen?' Hij zei: 'Ja.' Ik zei: 'O messenger van Allah, hoe zit het met Salah? 'Hij zei:' Het is de beste, dus laat iemand die wil, er een beetje van doen en laat iedereen er meer van doen. 'Ik zei:' O messenger van Allah, wat Over vasten? 'Hij zei:' Het is verplicht en het is goed, en de beloning met Allah is groter. 'Ik zei:' O messenger van Allah, hoe zit het met Sadaqah (liefdadigheid)? 'Hij zei:' Allah vermenigvuldigt het vele keer voorbij. 'Ik zei:' O messenger van Allah, wat (liefdadigheid) is het beste? 'Hij zei:' Wat geeft een persoon in tijden van ontberingen, of wat hij in het geheim geeft aan een arm persoon. 'Ik zei,' O Boodschapper van Allah, welke van de profeten was eerst? 'Hij zei:' Adam. 'Ik zei:' O Boodschapper van Allah, was hij een profeet? 'Hij zei:' Ja, een profeet tot wie Allah sprak. ' zei: 'O messenger van Allah, hoeveel boodschappers zijn er?' Zei hij. 'Threehonderd en talloze, een grote menigte.' En toen hij eenmaal zei, '(driehonderd en) vijftien.' Ik zei: 'O messenger van Allah, wat is het grootste wat u is geopenbaard?' Zei hij, ' Ayatul Kursi ," Allah! La Ilaha Illa Huwa (niemand heeft het recht om aanbeden te worden, maar hij), de altijd levende, degene die alles in stand houdt en beschermt dat bestaat ... ”[Al-Baraqah 2: 255-Interpretatie van de betekenis]. '” (Verteld door al-nasai).

Ayatul Kursi - Islamitische kunst aan de muur in een moderne setting voor thuis in

Imam ibn Kathir (moge Allah genade met hem hebben) zei in zijn tafsir van Ayatul Kursi van Surat al-Baqarah:

“Dit is ayatul kursi , die een hoge status heeft. Het werd gemeld in een Sahih -hadith van de Boodschapper (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) dat het de grootste ayah in het boek Allah is ... het werd verteld uit ubayy, d.w.z. ubayy ibn ka'b die de profeet (vrede (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) vroeg hem welke Ayah in het boek Allah de grootste was. Hij zei: "Allah en zijn boodschapper kennen het beste." Hij herhaalde het meerdere keren, toen zei hij: " Ayatul Kursi ." De profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) zei: "Gefeliciteerd met uw kennis o Abu’l-Mundhir. Door degene in wiens hand is mijn ziel, heeft het een tong en twee lippen, en het verheerlijkt de soeverein (d.w.z. Allah) aan de voet van de troon. ” Dit werd ook verteld door moslim, zonder de uitdrukking "door degene in wiens hand is mijn ziel ...".

Ayatul Kursi - Kufic -tinten Brown in Modern Home Décor Setting

Ayatul Kursi: Bescherming tegen de Jinn

Al-Bukhari vertelde dat Abu Hurayrah zei: “De boodschapper van Allah (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) benoemde mij om de Ramadan Zakah te bewaken. Iemand kwam en begon wat eten te nemen. Ik greep hem vast en zei: 'Ik ga je meenemen naar de boodschapper van Allah (vrede en zegeningen van Allah zij met hem)!' Hij zei: 'Laat me zijn, want ik ben in nood en ik heb kinderen en ik heb kinderen Ik heb veel behoefte. 'Dus ik liet hem gaan. De volgende ochtend zei de profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem): 'O Abu Hurayrah, wat heeft uw gevangene gisteravond gedaan?' Ik zei: 'O Boodschapper van Allah, klaagde hij over grote behoefte en hebben Kinderen om voor te zorgen, dus ik had medelijden met hem en liet hem gaan. 'Hij zei:' Maar hij loog en hij zal terugkomen. 'Dus ik wist dat hij terug zou komen, vanwege wat de boodschapper van Allah ( Vrede en zegeningen van Allah zij met hem) hadden gezegd. Ik lag op hem te wachten en hij kwam en begon wat eten te nemen. Ik greep hem vast en zei: "Ik ga je meenemen naar de boodschapper van Allah (vrede en zegeningen van Allah zij met hem)!" Hij zei: "Laat me zijn, want ik ben in nood en ik heb kinderen. Ik zal niet meer terugkomen. ’Dus ik had medelijden met hem en liet hem gaan. De volgende ochtend zei de profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem): 'O Abu Hurayrah, wat heeft uw gevangene gisteravond gedaan?' Ik zei: 'O Boodschapper van Allah, klaagde hij over grote behoefte en hebben Kinderen om voor te zorgen, dus ik had medelijden met hem en liet hem gaan. 'Hij zei:' Maar hij loog en hij zal terugkomen. 'Dus lag ik op de derde nacht op hem te wachten en hij kwam en begon Een deel van het eten nemen. Ik greep hem vast en zei: 'Ik ga je meenemen naar de boodschapper van Allah (vrede en zegeningen van Allah zij met hem)! Dit is de derde en laatste keer. Je zei dat je niet terug zou komen, toen kwam je terug. ’Hij zei:" Laat me gaan, en ik zal je wat woorden leren waarmee Allah je ten goede zal komen. "Ik zei:" Wat zijn ze? " Hij zei: 'Als je in je bed gaat liggen, reciteer Ayatul Kursi , “Allah! La Ilaha Illa Huwa (niemand heeft het recht om te worden aanbeden, behalve hij), de altijd levende, degene die alles in stand houdt en beschermt dat bestaat ... ”[Al-Baraqah 2: 255-Interpretatie van de betekenis] tot het einde van de ayah , dan zul je een beschermer van Allah hebben en geen Shaytan (duivel) komt bij je in de buurt tot de ochtend komt. 'Dan laat ik hem gaan. De volgende ochtend zei de profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem): 'Wat deed je gevangene gisteravond?' Ik zei: 'O Boodschapper van Allah, hij beweerde dat hij me enkele woorden zou leren waarmee hij zei Allah zou me ten goede komen, dan liet ik hem gaan. 'Hij vroeg:' Wat zijn ze? 'Ik zei:' zei hij, wanneer je in je bed gaat liggen, reciteer Ayatul Kursi, vanaf het begin tot het einde van de ayah , “Allah! La Ilaha Illa Huwa (niemand heeft het recht om te worden aanbeden, behalve hij), de altijd levende, degene die alles in stand houdt en beschermt dat bestaat ... ”[Al-Baraqah 2: 255-Interpretatie van de betekenis]. En hij vertelde me, je zult een beschermer van Allah hebben en geen Shaytan (duivel) zal bij je in de buurt komen tot de ochtend komt. 'En zij [de Sahabah] waren altijd graag goed.' De profeet (vrede en zegeningen van Allah zijn op hem) zei: 'Hij vertelde je inderdaad de waarheid, hoewel hij een leugenaar is. Weet je met wie je de afgelopen drie nachten hebt gesproken, o Abu Hurayrah? ’Ik zei:‘ Nee. ’Hij zei:" Dat was een Shaytan (een duivel). "

Ayatul Kursi - Allah - Muhammad: set van 3 stuks islamitische muurkunst in moderne thuisdecoratie

Ayatul Kursi: Het wordt nooit gereciteerd in een huis, maar de Shaytan bladeren

Het werd uit Abu Hurayrah verteld dat de boodschapper van Allah (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) zei: “In Surah al-Baqarah is er een ayah die de beste van alle ayats van de koran is. Het wordt nooit gereciteerd in een huis, maar de Shaytan vertrekt: Ayatul Kursi. ” Dit werd ook verteld via een andere Isnad, van Zaidah van Hakim Ibn Jubayr. Toen zei hij, zijn isnad is Sahih, hoewel ze [al-Bukhari en moslim] het niet hebben verteld. Het werd ook verteld door Al-Tirmidhi van de Hadith van Zaidah, met de formulering: “Alles heeft zijn hoogtepunt en het hoogtepunt van de koran is Surah al-Baqarah. Daarin is er een ayah die de grootste is in de koran: ayatul kursi . " Toen zei hij: (het is) Gharib, we weten het niet, behalve van de hadith van Hakim ibn Jubayr. Shu’bah besprak het en classeerde het als da’if (zwak). Het werd ook geclassificeerd als Da’if door Ahmad, Yahya Ibn Ma'in en andere imams. Ibn Mahdi classeerde het als Matruk en Al-Sa’di classeerden het als vals.

Het werd verteld van Ibn ‘Umar dat‘ Umar ibn al-Khattab op een dag uitging voor sommige mensen die een maaltijd hadden bereid. Hij zei: "Wie onder jullie kan me vertellen wat de grootste ayah in de koran is?" Ibn Mas’ud zei: "Je vraagt ​​iemand die het weet. Ik hoorde de boodschapper van Allah (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) zeggen: ‘De grootste ayah in de koran is‘ Allah! La Ilaha Illa Huwa (niemand heeft het recht om te worden aanbeden, behalve hij), de altijd levende, degene die alles in stand houdt en beschermt dat bestaat ... ’[Al-Baraqah 2: 255-Interpretatie van de betekenis]."

Ayatul Kursi - 3 stuks islamitische muurkunst ingesteld in blauw arabesk ontwerp

Ayatul Kursi bevat de grootste naam van Allah

Wat betreft het feit dat het de grootste naam van Allah bevat, zei Imam Ahmad: "Er werd verteld dat Asma bint Yazid ibn al-Sakan zei: 'Ik hoorde de boodschapper van Allah (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) Zeg over deze twee ayahs (interpretatie van de betekenissen) - “Allah! La Ilaha Illa Huwa (niemand heeft het recht om te worden aanbeden, behalve hij), de altijd levende, degene die alles in stand houdt en beschermt dat bestaat ... "[Al-Baraqah 2: 255] en" Alif-lam-Mim. [Deze letters zijn een van de wonderen van de koran, en niemand dan Allah (alleen) kent hun betekenissen.] Allah! La Ilaha Illa Huwa (niemand heeft het recht om te worden aanbeden, maar hij), al-Hayyul-Qayyum (de altijd levende, degene die alles in stand houdt en beschermt) ”[Al 'Imran 3: 1-2]-dat zij bevatten de grootste naam van Allah. '' Dit werd ook verteld door Abu Dawud uit Musaddid en door Al-Tirmidhi uit 'Ali Ibn Khashram, en door Ibn Majah van Abu Bakr ibn Abi Shaybah, alle drie vertelden ze uit' Isa iSa iSa iSa iSa iSa iSa iSa iSa iSa iSa iSa iSa iSa iSa iSa iSa iSa izus Van 'Ubayd-Allah ibn Abi Ziyad. Al-Tirmidhi zei: het is Sahih Hasan.

Luister naar Noreferrer"> Ayatul kursi en onthouden het hier