website

Ayatul Kursi: Den största versen i Koranen

ayatul Kursi: Den största versen i Koranen

Det största som har avslöjats för profeten (Allahs fred och välsignelser är över honom)

Det berättades att Abu Dharr (May Allah är nöjd med honom) sa: ”Jag kom till profeten (Allahs fred och välsignelser var över honom) medan han var i moskén och satte mig. Han sa: 'O Abu Dharr, bad du?' Jag sa: 'Nej' Han sa: 'Stå upp och be.' Så jag stod upp och bad, sedan kom jag och satte mig. Han sa: 'O Abu Dharr, söka tillflykt med Allah från djävlarna av män och Jinn.' Jag sa: 'O Allahs budbärare, finns det djävlar bland män?' Han sa: 'Ja.' Jag sa: 'O Messenger Av Allah, hur är det med Salah? "Han sa:" Det är det bästa, så låt vem som vill, göra lite av det och låt den som vill, göra mer av det. "Jag sa:" O Messenger of Allah, vad om fasta? "Han sa:" Det är obligatoriskt och det är bra, och belöningen med Allah är större. "Jag sa:" O Allahs budbärare, hur är det med sadaqah (välgörenhet)? "Han sa:" Allah multiplicerar det många gånger över. "Jag sa:" O Allahs budbärare, vad (välgörenhet) är bäst? "Han sa:" Vad en person ger vid tider av svårigheter, eller vad han ger i hemlighet för en fattig person. "Jag sa:" O Allahs budbärare, vilken av profeterna var först? "Han sa:" Adam. "Jag sa:" O Allahs budbärare, var han en profet? "Han sa:" Ja, en profet som Allah talade. "Jag sa: "O Allahs budbärare, hur många budbärare finns det?" Sa han. "Tre hundra och 13: e, en stor folkmassa." Och en gång sa han: "(Tre hundra och) femton." Jag sa: "O Allahs budbärare, vad är det största som har avslöjats för dig?" Sa han, sa han, ' Ayatul Kursi ," Allah! La Ilaha Illa Huwa (ingen har rätt att dyrkas men han), den ständigt levande, den som upprätthåller och skyddar allt som finns ... ”[Al-Baraqah 2: 255-tolkning av betydelsen]. '” (Berättad av av al-Nasai).

Ayatul Kursi - Islamisk väggkonst i en modern inredning av hemmet

Imam ibn Kathir (May Allah har barmhärtighet mot honom) sa i sin tafsir av Ayatul Kursi från Surat al-Baqarah:

“Det här är Ayatul Kursi , som har en hög status. Det rapporterades i en Sahih Hadith från Messenger (Allahs fred och välsignelser vara över honom) att det är den största ayah i Allahs bok ... Det berättades från Ubayy, dvs Ubayy Ibn Ka'b att profeten (fred och Allahs välsignelser var över honom) frågade honom vilken Ayah i Allahs bok som var den största. Han sa: "Allah och hans budbärare vet bäst." Han upprepade det flera gånger, då sa han, “ Ayatul Kursi ." Profeten (Allahs fred och välsignelser är över honom) sa: ”Grattis till din kunskap o Abu'l-Mundhir. Av den i vars hand är min själ, den har en tunga och två läppar, och den förhärligar suveränen (dvs Allah) vid foten av tronen. ” Detta berättades också av muslim, utan frasen "av den i vars hand är min själ ...".

Ayatul Kursi - Kufic Shades of Brown i modern heminredning

ayatul Kursi: Skydd mot Jinn

al-Bukhari berättade att Abu Hurayrah sa: ”Allahs budbärare (Allahs fred och välsignelser var över honom) utsåg mig att skydda Ramadan Zakah. Någon kom och började ta lite av maten. Jag tog tag i honom och sa: 'Jag kommer att ta dig till Allahs budbärare (Allahs fred och välsignelser vara över honom)!' Sa han: 'Låt mig vara, för jag är i nöd och jag har barn och är i stort behov. ”Så jag släppte honom. Följande morgon sa profeten (Allahs fred och välsignelser vara över honom): 'O Abu Hurayrah, vad gjorde din fånge i går kväll?' Jag sa: 'O Allahs budbärare, han klagade över att ha varit i stort behov och att ha Barn att ta hand om, så jag gjorde synd på honom och släppte honom. ”Han sa:” Men han ljög och han kommer tillbaka. ”Så jag visste att han skulle komma tillbaka på grund av vad Allahs budbärare ( Fred och välsignelser från Allah skulle vara över honom) hade sagt. Jag väntar på honom, och han kom och började ta lite av maten. Jag tog tag i honom och sa: "Jag kommer att ta dig till Allahs budbärare (Allahs fred och välsignelser vara över honom)!" Han sa: "Låt mig vara, för jag är i nöd och jag har barn. Jag kommer inte tillbaka igen. ”Så jag har synd på honom och släppte honom. Följande morgon sa profeten (Allahs fred och välsignelser vara över honom): 'O Abu Hurayrah, vad gjorde din fånge i går kväll?' Jag sa: 'O Allahs budbärare, han klagade över att ha varit i stort behov och att ha Barn att ta hand om, så jag gjorde synd på honom och släppte honom. ”Han sa:” Men han ljög och han kommer tillbaka. ”Så jag låg i väntan på honom den tredje natten, och han kom och började tar lite av maten. Jag tog tag i honom och sa: 'Jag ska ta dig till Allahs budbärare (Allahs fred och välsignelser vara över honom)! Detta är den tredje och sista gången. Du sa att du inte skulle komma tillbaka, då kom du tillbaka. "Han sa:" Låt mig gå, och jag kommer att lära dig några ord som Allah kommer att gynna dig. "Jag sa:" Vad är de? " Han sa: 'När du ligger i din säng, recitera Ayatul Kursi , ”Allah! La Ilaha Illa Huwa (ingen har rätt att dyrkas men han), den ständigt levande, den som upprätthåller och skyddar allt som finns ... ”[Al-Baraqah 2: 255-Tolkning av betydelsen] fram till slutet av Ayah , då kommer du att ha ett skydd från Allah och ingen Shaytan (djävul) kommer nära dig tills morgonen kommer. 'Då släpper jag honom. Följande morgon sa profeten (Allahs fred och välsignelser över honom): "Vad gjorde din fånge i går kväll?" Jag sa: "O Allahs budbärare hävdade han att han skulle lära mig några ord som han sa Allah skulle gynna mig, sedan släppte jag honom. "Han frågade:" Vad är de? "Sa jag," sa han till mig, när du ligger i din säng, recitera Ayatul Kursi, från början till slutet av Ayah , ”Allah! La Ilaha Illa Huwa (ingen har rätt att dyrkas men han), den ständigt levande, den som upprätthåller och skyddar allt som finns ... ”[Al-Baraqah 2: 255-tolkning av betydelsen]. Och han sa till mig, du kommer att ha ett beskyddare från Allah och ingen Shaytan (djävul) kommer att komma nära dig tills morgonen kommer. 'Och de [Sahabah] var alltid angelägna om att göra gott.' Profeten (Fred och välsignelser från Allah är att vara Allah på honom) sa: 'Han berättade verkligen sanningen, även om han är en lögnare. Vet du vem du har pratat med de senaste tre nätterna, O Abu Hurayrah? '

Ayatul Kursi - Allah - Muhammad: Uppsättning av 3 stycken Islamisk väggkonst i modernt heminredning

ayatul Kursi: Det reciteras aldrig i ett hus men Shaytan lämnar

Det berättades från Abu Hurayrah att Allahs budbärare (Allahs fred och välsignelser var över honom) sa: ”I Surah al-Baqarah finns det en ayah som är den bästa av alla Ayats of the Koranen. Det reciteras aldrig i ett hus men Shaytan lämnar: Ayatul Kursi. ” Detta berättades också via en annan ISnad, från Zaidah från Hakim Ibn Jubayr. Då sa han, dess isnad är sahih även om de [al-Bukhari och muslim] inte berättade det. Det berättades också av al-Tirmidhi från Zaidas hadith, med ordalydelsen, ”Allt har sitt topp och toppen av Koranen är Surah al-Baqarah. I den finns det en ayah som är den största i Koranen: Ayatul Kursi . ” Då sa han: (det är) Gharib, vi vet inte det utom från Hakim Ibn Jubayr. Shu’bah diskuterade det och klassade det som da’if (svag). Det klassificerades också som da’if av Ahmad, Yahya Ibn Ma'in och andra imamer. Ibn Mahdi klassade det som Matruk och al-Sa’di klassade det som falskt.

Det berättades från ibn 'Umar att' Umar ibn al-Khattab gick ut en dag till vissa människor som hade förberett en måltid. Han sa: "Vem bland er kan berätta för mig vilken är den största ayah i Koranen?" Ibn Mas’ud sa: ”Du frågar en som vet. Jag hörde Allahs budbärare (Allahs fred och välsignelser vara över honom) säga: 'Den största ayah i Koranen är' Allah! La Ilaha Illa Huwa (ingen har rätt att dyrkas men han), den ständigt levande, den som upprätthåller och skyddar allt som finns ... '[Al-Baraqah 2: 255-tolkning av betydelsen]. "

ayatul Kursi innehåller det största namnet på Allah

När det gäller det faktum att det innehåller det största namnet på Allah, sa Imam Ahmad: ”Det berättades att Asma bint Yazid Ibn al-Sakan sa: 'Jag hörde Allahs budbärare (fred och välsignelser från Allah vara över honom) Säg om dessa två ayahs (tolkning av betydelsen) - ”Allah! La Ilaha Illa Huwa (ingen har rätt att dyrkas men han), den ständigt levande, den som upprätthåller och skyddar allt som finns ... ”[Al-Baraqah 2: 255] och“ Alif-lam-Mim. [Dessa brev är ett av Koranens mirakel, och ingen utom Allah (ensam) vet deras betydelser.] Allah! La Ilaha Illa Huwa (ingen har rätt att dyrkas men han), al-Hayyul-Qayyum (den ständigt levande, den som upprätthåller och skyddar allt som finns) ”[Al 'Imran 3: 1-2]-att de innehåller det största namnet på Allah. "” Detta berättades också av Abu Dawud från Musaddid och av al-Tirmidhi från 'Ali Ibn Khashram, och av Ibn Majah från Abu Bakr Ibn Abi Shaybah, alla tre berättar från' Isa Ibn Yunus Från 'Ubayd-Allah ibn Abi Ziyad. Al-Tirmidhi sa: Det är Sahih Hasan.

lyssna på till Ayatul Kursi och memorera det här